DIFERENZAS ENTRE A ALIMENTACIÓN DE GANDO
BOVINO ANTERIORMENTE E NA ACTUALIDADE
Gardabanse as vacas en pequenas estructuras lindeiras á casa dos propietarios e alimentábanse nos seus prados ou montes. A alimentación basábase nos pastos, é dicir, en sacar as vacas ós campos ou ó monte para que se alimentasen direitamente da terra; combinada con forraxe, reservada para aqueles días en que o pasto fose imposibel ou incómodo (xeralmente por mor de condicións meteorolóxicas adversas).
Á MEDIDA QUE PASA O TEMPO aumenta o interese dos gandeiros por producir excedentes e vendelos. Así a gandaría para autoconsumo perde presenza, mentres que a gandaría industrial gaña importancia.
Do mesmo modo que cambia a utilidade do bovino, cambia tamén a súa alimentación. Engíronse subproductos de orixe vexetal, como salvado de arroz ou semilla de algodón, que se supon, conseguen, que o animal mantña o seu peso e mellore a producción.
ACTUALMENTE, nas para que o rendemento de producción sexa máximo utilízanse tecnicas de engorde: utilización abundante de subproductos agroindustriais, reducción do espazo do animal para evitar calqueira exercicio.....
Podes poñer sistemas máis automatizados aínda
ResponderEliminar